Tjomsland Media AS


Publisert

Vårt firma ble etablert 18 mai 2006 av Liv og Audun Tjomsland, sammen med sønnene Arild Tjomsland og Marius Thompson. Disse fire utgjør firmaets eiere og styre.

For vel 50 år siden var Liv sekretær i Privatbanken i Sandefjord og Audun lærling i Sandefjords Blad. De var forlovet men bestemte seg for å se mer av verden før de giftet seg.

Audun tenke å studere pressefotografi ved New York School of Modern Photography men endret planene da han fikk et stipend ved World Press Institute om ett års opphold og studier i politisk journalistikk i USA.

Liv (født 1943) reiste sommeren 1965 på en av de siste atlanterhavskryssingene med Amerika-båten "Oslofjord", mens Audun (født 1943) reiste noen uker senere med Øivind Skaunfelt og Thore Virik fra Torp flyplass til Fornebu og derfra med Pan Am til New York. Liv flyttet inn til søster Kristine i Brooklyn og fikk jobb i importselskapet Indussa Corporation på Manhattan mens Audun startet studieprogrammet ved Macalester College i St. Paul, Minnesota.

Sommeren 1966 giftet de seg i New York og flyttet til St. Paul hvor Liv fant ny jobb og Audun fortsatte med å studere internasjonale relasjoner på Macalester. Gjennom World Press Institute og et besøksprogram ved colleget fikk de anledning til å observere og delta i store politiske begivenheter, ikke minst i de dramatiske dagene i slutten av 1960-årene med Vietnam-krigen og rasekonflikter i USA. Han fullførte en BA Degree i International Relations ved Macalester før de flyttet hjem til Norge i 1968.

The Tjomslands bosatte seg i Asker. Liv startet en lang karriere i oljeindustrien, mens Audun startet som journalist i Aftenpostens utenriksavdeling og fortsatte i NRK Dagsrevyen. Han ble NRKs korrespondent i London og New York, og familien bodde London og New York i tilsammen sju år. Etter det ble Audun redaktør i Sandefjords Blad, kommunikasjonsdirektør i flyselskapet Braathens SAFE og i NSB.

Arild Tjomsland (f. 1971) er gift med Hege og har barna Noah, Abel og Ofelia. De er bosatt i Drammen. Arild er utdannet industridesigner og har jobbet som konsulent innen prosessledelse og brukergrensesnitt siden 1995. Han har deltatt i utallige systemutviklingsprosjekter for kunder som Statnett, KPMG, Det norske Veritas, SINTEF, DnB og Avinor og har ledet prosesser innen samferdsel og kraftsektoren.

Arild har jobbet mye med å tilrettelegge for innovasjon i større organisasjoner, som Hydro Aluminium, R&D Global og Norconsult. Arild er ofte kursleder i workshopfasilitering og møteledelse, og har vært ekstern foreleser i faget Eksperter i Team på NTNU. Han var initiativtaker og prosejktleder for design og bygging av hydrogenbilen FYK (www.fyk.no) for Statoil. Idag er han seniorkonsulent i Boitano i Oslo.   

Marius Thompson (f. 1976) er gift med Lotte og har døtrene Sommer og Nikki. De er bosatt i Son i Akershus. Marius har en BA Degree i utvikslingsstudier fra Australia. Han er idag paramedic og arbeider som ambulansjesjåfør i Follo, etter at han jobbet sammen med Arild i FYK-prosjektet.

Liv og Audun Tjomsland er bosatt i Sandefjord og har satset på Tjomsland Media AS etter karrierer for Liv i oljebransjen og Audun i medier i inn og utland. Firmaets regnskapsfører er Exactum i Sandefjord.

Hensikten med firmaet er å drive medietjenester av forskjellig slag, både ved rådgivning, produksjon av bøker, brosyrer eller andre publikasjoner, ved hjelp av både fotografier og tekster. Med mer enn 20 år bak seg i aviser, radio og TV vil Audun kunne påta seg det meste innen medietjenester, mens Liv administrerer det hele og sørger for at alt går riktig for seg. 

Med nære samarbeidspartnere innen webdesign, lyd og video, vil Tjomsland Media kunne tilby komplette tjenester knyttet til avanserte overhead presentasjoner med lyd og levende bilder for enkeltpersoner og firmaer. 
 
I 2005 produserte Tjomsland Media AS boka "Høyt spill om Torp" - om Sandefjord lufthavn Torps fascinerende historie. (Boka er til salgs på disse nettsidene). 

Tjomsland Media har også vært medprodusent av bøkene "Idrett og menneskeverd" i samarbeid med Johann Olav Koss og Cappelen, "Mot alle odds - Braathens SAFE 50 år på norske vinger" i samarbeid med Kjell Wilsberg og Braathens SAFE og i 2008 kom boka "En personlig reise i Amerika fra Kennedy til Obama" i samarbeid med Orion Forlag. 

I 2007, -08 og mesteparten av -09 skrev vi kommentarer fra amerikansk politikk og valgkamp til ABC Nyheter på internett samt artilkler og kronikker i flere medier.  

I  2009 skrev Tjomsland Media også 100 års beretningen for Sandefjord sanitetsforening. Den er utgitt som bok under tittelen "- en hjelpende hånd - Sandefjord Sanitetsforeing i 100 år".

Om disse temaene har Audun Tjomsland holdt foredrag og presentasjoner i foreninger og lag over store deler av landet.