En påskehilsen fra Barack


Publisert

Idet vi gikk inn i påsken, smalt det inn en liten email fra en felles bekjent av oss alle, Barack Obama. Plutselig ble jeg minnet om en amerikansk politiker som er klok, som oppfører seg med verdighet og representerer sitt land på en førsteklasses måte.

Idet vi gikk inn i påsken, smalt det inn en liten email fra en felles bekjent av oss alle, Barack Obama. Plutselig ble jeg minnet om en amerikansk politiker som er klok, som oppfører seg med verdighet og representerer sitt land på en førsteklasses måte. Michelle og Barack Obama Idet vi gikk inn i påsken, smalt det inn en liten email fra en felles bekjent av oss alle, Barack Obama. Plutselig ble jeg minnet om en amerikansk politiker som er klok, som oppfører seg med verdighet og representerer sitt land på en førsteklasses måte.

Jeg fikk en email fra ham, ikke fordi jeg kjenner ham særlig godt personlig, men hans politiske gruppe har sikkert beholdt min email-adresse fra 2008 da jeg i samarbeid med ABC Startsiden fulgte hans valgkamp og skrev artikler om hans valgkamp, og like før valget, en bok om ham, hans personlige historie og valgkamp.

Nå skulle han ikke ha min støtte til noe som helst. Heller ikke ville han at jeg skulle melde meg inn i noe spesielt parti, støtte en kandidat eller tro på noen ideologi. Barack (vi er på fornavn, nå) ville i stedet at jeg skulle tro på meg selv.

Den tidligere presidenten ville at jeg skulle tro på mine egne evner og muligheter for at jeg skulle kunne utrette noe av betydning for mitt lokalsamfunn og mitt land. Det bruker altså Barack Obama tid på, å få sine medarbeidere til å sende slike meldinger til meg – og helt sikker likelydende meldinger til noen millioner andre – av sine ikke aller nærmeste venner.

Kanskje noen og enhver av oss burde tenke etter om vi har tid og krefter til overs, til å gjøre en innsats – stor eller liten – til glede og nytte for andre mennesker.

Samtidig minnet nyhetene meg på andre politikere, som hadde andre påsketanker i hodet. En av dem var tidligere visepresident Joe Biden, som tvitret med president Trump. Tema var verken påskens budskap eller noe gjensidig ønske om fred i verden – ikke engang i påsken. Nei, tvert imot, disse to menn i 70-årene yppet hverandre til fysisk kamp – til hvem som kunne slå hvem i håndbak!

I bakgrunnen lurte den dårlig skjulte muligheten for at Joe Biden utfordrer Trump når Trumps første fireårsperiode utløper og president skal velges på ny i 2020. Hvis Trump ikke blir tvunget til å gå av i mellomtiden, vil ha utvilsomt søke gjenvalg i 2020. Da vil Trump være 74 år og hans utfordrer være 78 år gammel! Det må være en first i amerikansk historie. Intet behøver å være feil med politikere som har passert de 70, men framtiden tilhører dog ungdommen. Sluttsatsen i emailen fra Barack, var at han i sine åtte år som president hadde sett mennesker i alle aldere stå fram, ta stilling til viktige spørsmål og la seg engasjere.   Det bør gjelde oss alle, ikke minst i det gode samfunn vi har her hjemme. Alltid er det behov for en hjelpende hånd, et oppløftende ord og et vennlig smil.

God påske til alle – hilsen Audun